Concept Development: where experience meets creativity. Part of De Pree Group.

< Terug naar concept development

Nieuw Concept Il Limone – Traiteur & Trattoria


Redactie indeBuurt 06-01-2024, 11:00 Bron: indebuurt – Breda

TikTokster Chiara opent Il Limone in Breda: ‘Ik heb er hard voor gewerkt’

Goed nieuws voor de liefhebber van Italiaanse delicatessen. Na een jaar voorbereiding opende TikTokster Chiara Cappellano haar eigen zaak Il Limone op 5 december aan de Wilhelminastraat 16. “Het is een droom die uitkomt en een droom waar wij al zo lang mega hard voor hebben gewerkt.”

In de nieuwe zaak vind je verschillende Italiaanse delicatessen, zoals Italiaanse wijn of Italiaanse lunch bestaande uit panini of pasta’s. “Op dit moment kun je bij ons terecht om iets af te halen of om te lunchen. Het afhaalgedeelte vind je voor in de zaak. Daar hebben we twee toonbanken met producten. Loop je verder de zaak in, dan vind je een ruimte met tafels en banken. Daar kun je lunchen. Over een paar maanden willen we dineren in de zaak.”

Il Tortufo in Delft

Wie regelmatig op TikTok kijkt, is het Delftse restaurant Il Tartufo misschien al wel eens tegengekomen. Het account met de populaire filmpjes van het restaurant heeft ruim tienduizenden volgers en dat is te danken aan de TikTok-skills van Chiara Cappellano. Zij is de dochter van Il Tartufo-eigenaar Fabio. “Het restaurant is van mijn vader, maar ik wilde ook zelf graag een restaurant. Voor mijn studie kwam ik naar Breda en het leek mij een ideale plek om een Italiaanse delicatessenwinkel te openen.”

Producten in de winkel

De producten die Il Limone verkoopt zijn afkomstig van kleine en unieke familiebedrijven volgens Chiara. “Mijn vader is al lang eigenaar van het restaurant en hij weet welke Italiaanse familiebedrijven goed zijn. Wij halen daar onze producten omdat het goede kwaliteit is.”